Jesteś tutaj:

Pierwsze posiedzenie Komisji Certyfikacyjnej w ramach PAT

Dodano: 2012.08.20

 

 

PIERWSZE POSIEDZENIE KOMISJI CERTYFIKACYJNEJ W RAMACH PAT


W dniu 19 sierpnia 2012 r. w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym w Borkowie odbyło się Pierwsze posiedzenie Komisji Certyfikacyjnej.

W regulaminowym terminie do LGD „Białe Ługi” wpłynęło:

      * w kategorii „Śliwkowy specjał” 28 zgłoszeń od 22 podmiotów,

w kategorii „Śliwkowa impreza” 2 zgłoszenia od 2 podmiotów.

Podmioty, zgłaszające produkty zobowiązane były dostarczyć na posiedzenie Komisji Certyfikacyjnej:

*     w kategorii „Śliwkowy specjał” 10 porcji produktu do degustacji,

*     w kategorii „Lokalne imprezy” prezentację multimedialną.

 

Komisja Konkursowa w składzie:

1.     Kinga Smółka –  Przewodnicząca Komisji (LGD „Na Śliwkowym Szlaku”)

2.     Božena Cervová – Członek Komisji (MAS Partnerstvo BACHUREŇ)

3.     Witold Kowal – Członek Komisji (LGD „Białe Ługi”)

dokonała oceny wszystkich dostarczonych produktów i podjęła decyzję o przyznaniu 26 certyfikatów „Śliwkowego specjału” ora 2 certyfikatów „Śliwkowej imprezy”

 

 

PRZYZNANE CERTYFIKATY

 

 

 

Gospodarstwo agroturystyczne „Daleko od szosy” Elżbieta Osman za Cymes drobiowy ze śliwką oraz „Śledzie ze śliwką suszoną”

Gospodarstwo Agroturystyczne „Wiejski Raj” Piotr Jankowski za „Karczek Bacy ze śliwką”

Gminne Centrum Kultury w Szydłowie za „Śliwowicę szydłowską”

Gospodarstwo agroturystyczne ekologiczne” „Gratka” Stanisław Gratka za „Powidła Śliwkowe”

Posiadłość agroturystyczna „Leśny Dworek” Ewa Ostrowska za „Schab po cisowksu”

Zespół Pałacowy Kurozwęki Sp. z. o. o.  za „Schab ze śliwką”

Gospodarstwo Agroturystyczne „Korzyna” Małgorzata Pniewska za „Knedle
z Korzenna”

Leszek Chobot za „Figurki śliwkowe”

Pub „Szydło” Joanna Soboń za „Knedle Śliwkowe”

Gospodarstwo Agroturystyczne Teresa Michalska za „Kasza jęczmienną ze śliwką suszoną”

Gospodarstwo agroturystyczne Joanna Bania za „Rogaliki Aśki z powidłami śliwkowymi”

Ośrodek Wypoczynkowy „Lotnik” Sp. z. o. o.  za „Karkówkę w sosie śliwkowym”

Zakład Masarski Henryka Zychowicz za „Pasztet świąteczny ze śliwką”

Restauracja Perła za „Bigos ze śliwką”

P.P.U.H. Paweł Chałoński za „Babeczki ze śliwką”, „Placek drożdżowy ze śliwką” oraz „Bułki drożdżowe ze śliwką”

Afor” sp. z. o. o. za „Aromatyczną śliwkę w boczku”

Pałac Łazienkowski Dariusz Chałoński za „Placek pleśniak”, „Kulkę drobiową” oraz „Pierogi ze śliwką

Gospodarstwo Agroturystyczne Katarzyna Panek za „Ciasto pijana Śliwka”

Zajazd Glinka za „Powidła”

Gospodarstwo Agroturystyczne Adam Wysocki za „Śliwkowe Śledzie”

 

Pizzeria LARY Korytnicka Barbara za „Pizzę śliwkową”

 

 

 

 

Gminny Ośrodek Kultury w Bogorii za „Spiżarnię Smaków”

Gminne Centrum Kultury w Szydłowie za „Święto Śliwki”

 

Wszystkim podmiotom serdecznie gratulujemy

 

 

 

 


Licznik odwiedzin : 11126

Projekt: "Funkcjonowanie lokalnej grupy działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" współfinansowany w ramach Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.