Jesteś tutaj:

Drugie posiedzenie Komisji Certyfikacyjnej w ramach PAT

Dodano: 2013.09.09

 

DRUGIE POSIEDZENIE KOMISJI CERTYFIKACYJNEJ W RAMACH PAT


W dniu 8 września 2013 r. w Bogorii odbyło się Drugie posiedzenie Komisji Certyfikacyjnej.

W regulaminowym terminie do LGD „Białe Ługi” wpłynęło:

      * w kategorii „Śliwkowy specjał” 28 zgłoszeń od 22 podmiotów,

* w kategorii „Śliwkowa impreza” 2 zgłoszenia od 2 podmiotów.

Podmioty, zgłaszające produkty zobowiązane były dostarczyć na posiedzenie Komisji Certyfikacyjnej:

*     w kategorii „Śliwkowy specjał” 10 porcji produktu do degustacji,

*     w kategorii „Lokalne imprezy” prezentację multimedialną.

 

Komisja Konkursowa w składzie:

1.     Witold Kowal –  Przewodniczący Komisji (LGD „Białe Ługi”)

2.     Božena Cervová – Członek Komisji (MAS Partnerstvo BACHUREŇ)

3.     Jolanta Kijak – Członek Komisji (LGD „Na Śliwkowym Szlaku”)

dokonała oceny wszystkich dostarczonych produktów i podjęła decyzję o przyznaniu 29 certyfikatów „Śliwkowego specjału” oraz 2 certyfikatów „Śliwkowej imprezy”

 

 

PRZYZNANE CERTYFIKATY

 

Gospodarstwo agroturystyczne „Daleko od szosy” Elżbieta Osman za „Cymes drobiowy ze śliwką”, „Śledzie ze śliwką suszoną” oraz „Granat”

Gospodarstwo Agroturystyczne „Wiejski Raj” Piotr Jankowski za „Karczek Bacy ze śliwką”

Gminne Centrum Kultury w Szydłowie za „Śliwowicę szydłowską”

Gospodarstwo agroturystyczne ekologiczne” „Gratka” Stanisław Gratka za „Powidła Śliwkowe” oraz „Gęś kielecką z Celin”

Posiadłość agroturystyczna „Leśny Dworek” Ewa Ostrowska za „Schab po cisowksu”

Zespół Pałacowy Kurozwęki Sp. z. o. o.  za „Schab ze śliwką”

Gospodarstwo Agroturystyczne „Korzyna” Małgorzata Pniewska za „Knedle 
z Korzenna”

Pub „Szydło” Joanna Soboń za „Knedle Śliwkowe”

Gospodarstwo Agroturystyczne Teresa Michalska za „Kasza jęczmienną ze śliwką suszoną”

Gospodarstwo agroturystyczne Joanna Bania za „Rogaliki Aśki z powidłami śliwkowymi” oraz „Karkówkę z wieprza z szydłowską śliwką”

Ośrodek Wypoczynkowy „Lotnik” Sp. z. o. o.  za „Karkówkę w sosie śliwkowym” oraz „Koreczki w boczku i szynki szwarcwaldzkiej zapiekane ze śliwką”

Zakład Masarski Henryka Zychowicz za „Pasztet świąteczny ze śliwką”

Restauracja Perła za „Bigos ze śliwką”

P.P.U.H. Paweł Chałoński za „Babeczki ze śliwką”, „Placek drożdżowy ze śliwką”, „Bułki drożdżowe ze śliwką” oraz „Chleb ze śliwką”

Ośrodek Szkoleniowo-Wypoczynkowy Afor” sp. z. o. o. za „Aromatyczną śliwkę w boczku”

Pałac Łazienkowski Dariusz Chałoński za „Placek pleśniak”, „Kulkę drobiową” oraz „Pierogi ze śliwką”

Gospodarstwo Agroturystyczne Katarzyna Panek za „Ciasto pijana Śliwka”

Gospodarstwo Agroturystyczne Adam Wysocki za „Śliwkowe Śledzie”

Pizzeria LARY Korytnicka Barbara za „Pizzę śliwkową”

Aneta Majka za „Surówkę ze śliwkami”

Spółdzielnia Socjalna „chmielnickie smaki” za „Ciasto śliwka w czekoladzie”

Karczma Świętokrzyska za „Pieczeń z dzika z sosem śliwkowym”

Ewa Hen za „Kaszę jaglaną ze śliwkami”

Stanisław Mazur za „Śliwkowe cudeńko”

Monika Klimek za „Cynamonowe pierożki z suszoną śliwką w śmietanowej pierzynce”

Agroturystyka „U Stanley” Małgorzata Mazur za „Śliwkowe babeczki a’la Gosia”

Barbara Kwaśniewska za „Kaszę jęczmienną ze śliwkami”

Gospodarstwo Agroturystyczne „Pyzówka” Barbara Wojciechowska za „Śliwkę Pyzówkę”

Wojciech Mazur za „Soki owocowe ze śliwką”

 

  

Gminny Ośrodek Kultury w Bogorii za „Spiżarnię Smaków”

Gminne Centrum Kultury w Szydłowie za „Święto Śliwki”

 Wszystkim podmiotom serdecznie gratulujemy

 


Licznik odwiedzin : 11045

Projekt: "Funkcjonowanie lokalnej grupy działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" współfinansowany w ramach Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.